Παρασκευή 19 Νοεμβρίου 2010

party at nixon

Σάββατο στις 20 Νοεμβρίου και o γνωστός χώρος στην οδό Αγησιλάου που φιλοξενεί το Nixon, το Screening Room και το Belafonte, θα πλημμυρίσει με ηλεκτρονικές & ακουστικές μελωδίες αφού 9 ξεχωριστοί καλλιτέχνες από την Ελλάδα αλλά και άλλα μέρη του κόσμου μας γεμίζουν μουσικά συναισθήματα.




Στο screening room παρουσιάζεται για 1η φορά στην Ελλάδα ο Ισλανδός Ruxpin, ο οποίος ταρακούνησε τα νερά της ηλεκτρονικής μουσικής με το περσινό... του album «where do we float from here». Στον ίδιο χώρο θα βρίσκεται και ο Absent Without Leave -κατά κόσμο Γιώργος Μαστροκώστας- ένας μουσικός με δεκάδες κυκλοφορίες και συνεργασίες με τα μεγαλύτερα ονόματα του εξωτερικού στο χώρο του electronica, shoegaze και ambient μουσικής. Πιο πρόσφατη δουλεία του το «faded photographs» που κυκλοφόρησε στις 25 Οκτωβρίου από τη sound of silence. Τη βραδιά στο μοναδικό downtown screening room πλαισιώνουν επίσης ο Chronik (το ντεμπούτο άλμπουμ του «I’m a Tree» που κυκλοφόρησε στην ανεξάρτητη Variables), ο Aris Forvitinn που θα μας παρουσιάσει ένα audiovisual set με video και μουσική που κυμαίνεται από experimental techno, electronica μέχρι και pop και τέλος ο κιθαρίστας και συνθέτης Mιχάλης Μοσχούτης aka Kerkville (τον Οκτώβριο του 2010 κυκλοφόρησε ο πρώτος του δίσκος "Days" από την Triple Bath) δημιουργεί ένα ξεχωριστό κόσμο από ήχους και αρμονίες χρησιμοποιώντας μόνο κιθάρες (κλασική, ακουστική, lap steel, pedal steel).

Η πόρτα του screening room κλείνει πίσω σας, και στο bar του nixon οι παραγωγοί του trip radio αναλαμβάνουν να φτάσουν στα αυτιά σας οι πιο φρέσκιες και ωραίες μουσικές της φετινής χρονιάς αλλά και παλιότερα αγαπημένα τραγούδια. Ταυτόχρονα μπορείτε να απολαύσετε την έκθεση τέχνης και φωτογραφίας με τίτλο «Music Ιs A Trip» με εκθέματα των καλλιτεχνών που συμμετέχουν και όχι μόνο.

Λίγα βήματα παρακάτω στο Belafonte σας ταξιδεύουν από νωρίς μελωδίες από την Αθήνα μέχρι τη Βαρκελώνη. Από εκεί έρχεται για πρώτη φορά στη χώρα μας η κολομβιανής καταγωγής Lucrecia Dalt για να παρουσιάσει από κοντά το εκπληκτικό Congost αλλά και παλιότερες δουλειές της.
Μαζί και οι Playground Noise, η μπάντα που το Φεβρουάριο του 2010 κυκλοφόρησε το ομώνυμο ντεμπούτο album της από την Inner- Ear αποσπώντας πολύ θετικές κριτικές από τον μουσικό τύπο. Πρόσφατα οι Playground Noise εμφανίστηκαν στο Gagarin μαζί με τους Electric Litany αλλά και στην Πάτρα όπου και έκαναν support στον Sivert Hoyem. Για πρώτη φόρα αναλαμβάνουν να μας τραγουδήσουν το υλικό τους ακουστικά. Νωρίτερα το χώρο θα πλημμυρίσουν οι πειραματικοί αυτοσχεδιασμοί των A Thousand Beautifull Women και το ολόφρεσκο υλικό των Vinyl Suicide σε μια από τις πρώτες τους live εμφανίσεις!

Ακολουθεί party με Aeon Flux και Miss Athenes..!


Ώρα έναρξης: 20.00
Είσοδος ελεύθερη
Nixon, Αγησιλάου 61Β Κεραμικός

Let's Buy Happiness