Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

ειδα εναν σκυλο να σκονταφτει


Ένας καφές  , ένα ποτήρι μπύρα και δυο μπριος , συνόδευσαν την κινηματογραφική , λιτή και περιεκτική κουβέντα μας στον εσωτερικό χώρο ενός καφέ μακριά από τα αδιάκριτα μάτια των περαστικών .
μια βόλτα σε ένα πολυκατάστημα  ,ένα δισκάδικο και ένα βιβλιοπωλείο .
στη Σόλωνος είδα ένα σκύλο να σκοντάφτει .
ο ήλιος έχει πέσει πολύ χαμηλά ,  σπρώχνει τη σκιά μου  μακριά  με το  απαλό του άγγιγμα , σαν γλυπτό του τζιακομεντι διαγράφεται ο αυλός όγκος  της στη γκρίζα πίσσα  .
στη γωνία που θέλω να στρίψω υπάρχει ο κίνδυνος να δω αυτόν που δεν θέλει να με δει , αλλά στην ευθεία υπάρχει ο κίνδυνος να δω αυτόν που δεν θέλω εγώ να δω .
 τίποτα δεν συμβαίνει , κανένα κακό συναπάντημα σήμερα .
έχω υπομονή με τα φανάρια , κοιτάζω αδιάκριτα τους βιαστικούς , στη σκουφά το όζον τσαλακωμένο  κείτεται δίπλα σε σκατά σκύλων (όχι αδέσποτων )  .
ένας περαστικός μυρίζει έντονα τσιγαριλας , μου αρέσει η μυρωδιά του καπνού μόνο στα άτομα που φιλώ στα χείλη ….
την τελευταία καλοκαιρινή μέρα .




υ.γ. την ευκαιρία την δημιουργείς .

σημειωσεις για την ενοραση ......



* το ποστ ηταν για χθες , μια και σαν χθες το 43 ειπε καλημερα στον κοσμο ο αγαπημενος τραγουδιστης της εφηβειας μου.  τα γραπτα ειναι απο το βιβλιο ''σημειωσεις για την ενοραση'' .




Ο κόσμος γίνεται προφανώς ένα άπειρο, πιθανόν όμως πεπερασμένο, παιχνίδι τράπουλας. Συνδυασμοί εικόνων, παραλλαγές , περιλαμβάνει το κοσμικό παιχνίδι .

Μια ήπια κυριότητα , ακίνδυνη , κατά βάθος στείρα . σε μια εικόνα δεν παραμονεύει ο κίνδυνος .



Οι θεατές ταινιών είναι ήσυχοι βρικόλακες .


Οι ταινίες είναι συλλογές νεκρών εικόνων που τους γίνεται τεχνητή γονιμοποίηση.

Η ταινία παρέχει ένα είδος ψεύτικης αιωνιότητας .

Οι εικόνες γεννιούνται από την απώλεια . απώλεια ‘’φιλικών εκστάσεων΄΄. Το στήθος αφαιρείται και το πρόσωπο επιβάλλει την ψυχρή, περίεργη δυνατή και ανεξιχνίαστη παρουσία του.

Μπορείς να απολαμβάνεις τη ζωή από απόσταση. Μπορείς να κοιτάζεις τα πράγματα χωρίς να τα γεύεσαι. Μπορείς να χαϊδεύεις τη μητέρα μόνο με τα μάτια .

Δεν μπορείς να αγγίξεις αυτά τα φαντάσματα .


Γκρέμισε στέγες , τοίχους , δες με μιας μέσα σε όλα τα δωμάτια .

Είμαστε ικανοποιημένοι με αυτό ‘’που δόθηκε ‘’ στην αναζήτηση της αίσθησης . μεταμορφωθήκαμε από ένα τρελό κορμί που χόρευε στις πλάγιες των λόφων σ΄ ένα ζευγάρι μάτια καρφωμένα στο σκοτάδι.

Μέσα στη μήτρα είμαστε τυφλά ψαριά των σπηλαίων.


Μέσα στο Όνειρο , κούμπωσε τον ύπνο γύρω από το σώμα σαν γάντι. Ελεύθερος τώρα από χώρο και χρόνο . ελεύθερος να διαλυθείς στο καλοκαίρι που κυλάει.

Όλα τα παιχνίδια περιχέουν την ιδέα του θανάτου.


Όταν η διασκέδαση πεθαίνει γίνεται παιχνίδι.
Όταν το σεξ πεθαίνει γίνεται οργασμός .